مقدمه

آلمان کشوری است که در قلب اروپا قرار داشته و از نظر صنعتی بعد از آمريکا و ژاپن در مقام سوم قرار دارد. اين كشور دارای یک بازار اقتصادی اجتماعی با نیروی کار مجرب، موجودی سرمایه بزرگ، سطح پایین فساد، و سطح بالايي از نوآوری است و همچنين با ۸۱ میلیون نفر جمعیت، پرجمعیت‌ترین کشور اتحادیه‌ی اروپا است. جمعیت این کشور در يكدهه گذشته حدود دو میلیون نفر کاهش یافته است .رشد بالاي صنعتي و مشكل جمعيتي (كاهش نرخ زاد و ولد + پير شدن جمعيت فعال) سبب شده است كه اين كشور به يكي از وارد كنندگان نيروي كار متخصص در جهان تبديل شود و بنا برگزارشات منتشر شده آلمان تا سال 2025 به ۶ میلیون نیروی متخصص نیاز خواهد داشت.

كليه افرادي كه تابعيت خارج از اتحاديه اروپا را دارند براي كار در كشورآلمان نيازمند دريافت ويزاي كار مي باشند. درحال حاضر با توجه به نياز كشورآلمان به نيروهاي متخصص و جوان، امكان صدور ويزاي كار براي متخصصين خارج از اتحاديه اروپا بخصوص در مشاغلي كه در ليست كمبودهاي اين كشور اعلام گرديده است وجود دارد. متقاضيان مي بايستي اولاً مدارك تحصيلي ،حرفه اي و سابقه كار مرتبط با مشاغل اعلام شده را داشته باشند و ثانياً يك پيشنهاد شغل از يك كارفرماي معتبر در كشور آلمان را داشته باشند.

ليست كمبودهاي شغلي كشور آلمان به نيروهاي متخصص خارجي عمدتاً در حوزه هاي ذيل مي باشد:

برق،الكترونيك ومكانيك در گرايشهاي مختلف، کامپیوتر،صنایع،تعميرونگهداري، اتوماسيون صنعتي،صنايع فلز، الكتروتكنيك، صنايع ساختماني و مهندسين عمران،لوله كشي و تاسيسات، شیمی، فیزیک، آی تی، گروه پزشکان، دارو سازان و پرستاران و…

در حال حاضر دولت آلمان يك ويزاي اقامت 6 ماهه (به عنوان ويزاي جستجوي كار) را تعريف نموده است تا نيروهاي متخصص خارج از اتحاديه اروپا بتوانند حداقل به مدت 6 ماه در اين كشور حضور پيدا كرده و از طريق فعاليتهاي كاريابي و شركت در مصاحبه هاي شغلي شانس خود را براي پيدا كردن كارفرما (اسپانسر) و تنظيم قرارداد كار امتحان نمايند. در اين ويزا متقاضي اجازه كار ندارد و فقط مي تواند فعاليتهاي مرتبط در جستجوي شغل را در دستور كار خود قرار دهد و همچنين روي اين ويزا نميتواند براي همسر و فرزندان خود تقاضاي ورود به كشور آلمان را داشته باشد اما در صورت پيدا شدن كارفرماي معتبر و واجد شرايط و تنظيم قرار داد كار، متقاضي ميتواند ويزاي كار و اقامت كاري (Blue Card) را از آلمان دريافت نموده و خانواده خود را به اين كشور ترانسفر نمايد و همچنين معمولاً بعد از گذشت 4 الي 5 سال سابقه كار و پرداخت ماليات، نسبت به دريافت اقامت دائم خود از كشور آلمان اقدام نمايد. برروي ويزاي كار، خانواده متقاضيان اجازه كار و تحصيل در آلمان را خواهند داشت و از يكسري مزاياي ديگرهم برخوردار خواهند گشت. حداقل مبلغ ساليانه قراردادها از 32 هزار تا 42 هزار يورو بسته به نوع مشاغل و تخصصها متفاوت است.

هدف از پيگيري اين برنامه

فراهم نمودن امكان حضور متخصصين و فارغ التحصيلان دانشگاهي ايراني از طريق قرارداد كار و سپس اقامت در كشور آلمان.

چرا دفتر كاريابي بين المللي پارس

  • اين موسسه بيش از 10 سال است كه در زمينه آلمان سابقه فعاليت دارد.
  • داراي يك دفتر نمايندگي در كشور آلمان در شهر هانوفر مي باشد.
  • حضور يك كارشناس حقوق فارغ التحصيل از آلمان و شهروند اين كشور با سابقه 40 سال اقامت در تيم همكاري اين مؤسسة.
  • پيگيري پرونده متقاضيان ايراني در كشورآلمان در حوزه هاي مختلف دانش و تخصصي ايجاد كرده است كه تضمين كننده ارائه خدمات به علاقه مندان است.برخي از فعاليت هاي صورت گرفته قبلي به شرح ذيل مي باشد:
    • پيگيري چندين مورد پرونده پزشكان عمومي از شهرهاي مشهد، اصفهان و تهران در كشور آلمان (ثبت نام در دورهاي تخصصي، شركت در امتحانات تطبيق، پيدا كردن بيمارستان جهت كارآموزي و در نهايت قرارداد كار و دريافت ويزا)
    • دريافت پذيرش از كالج هاي زبان و دانشگاهها براي متقاضيان ايراني.
    • ثبت نام فرزندان (زير 18 سال) برخي خانواده هاي ايراني در مدارس آلمان و دريافت ويزاي همراه براي پدر و يا مادر و تسهيل رفت و آمد آنان به اين كشور.
    • پشتيباني از كارآفرينان ايراني جهت شركت در نمايشگاهها تخصصي و تهيه اقلام مصرفي و مواد اوليه و ثبت شركت در آلمان.
    • نمايندگي در چندين مورد خريد ملك و مستغلات با قيمت هاي مناسب براي متقاضيان ايراني با سند هاي تنظيم شده به نام خودشان در كشور آلمان و همچنين پيگيري در دريافت ويزا براي سركشي از ملك و تسهيل رفت و آمد آنان به كشور آلمان.

با تحقيقات و مذاكرات صورت گرفته در دو سال گذشته و همچنين آماده سازي مقدمات لازم، پشتيباني از متخصصين ايراني در گروه فني و مهندسي در دريافت ويزاهاي كار و كارآموزي از كشور آلمان در دستور كار اين مؤسسة ‌و تيم همكار قرار گرفته است كه اخبار جديد درحوزه شناسايي فرصتها، تنظيم قراردادهاي همكاري و ساير موارد مرتبط با اين موضوع برروي سايت و كانال مؤسسة اطلاع رساني خواهد گرديد.

شرح برنامه

كمك به متقاضيان جهت ورود به كشور آلمان از طريق ويزاي جستجوي كار به كشور آلمان و سپس پشتيباني از متقاضيان در مسير جستجوي sponsor(كارفرما) و دريافت اقامت از طريق قرار داد كار در يك فرصت 6 ماهه اي كه متقاضي در كشور آلمان حضور دارد.

خدمات قابل ارائه

با توجه به موضوعات مطرح شده قبلي، موارد ذيل در دستور كار قرار مي گيرد:

  • ارزيابي شرايط متقاضيان ، ثبت نام و تشكيل پرونده پيگيري.
  • آشنا سازي متقاضيان با شرايط كار و زندگي در آلمان + معرفي برنامه و مسير+ شرايط ويزاها در جلسات مشاوره تخصصي.
  • تنظيم وقت مصاحبه از سفارت آلمان (با ترافيك موجود تقاضاها، اين زمان زودتر از 15 تا 18 ماه نخواهد بود و بايد سريعاً اقدام گردد).
  • به تاييد رساندن مدارك متقاضيان در سفارت آلمان (دريافت نوبت+ مراجعه حضوري).
  • راهنمايي متقاضي در جهت ارزشيابي مدارك تحصيلي در كشور آلمان و پيگيري لازم در اين زمينه.
  • راهنمايي متقاضيان در تهيه و تنظيم انگيزه نامه براي ويزاي جستجوي كار (Job Search) .
  • راهنمايي متقاضيان در جمع آوري مدارك مورد نياز (ضروري و توصيه اي) براي ويزاي جستجوي كار (Job Search) .
  • راهنمايي متقاضيان در تنظيم فرم تقاضاي ويزا.
  • آماده سازي متقاضيان براي انجام مصاحبه خوب و استاندارد در سفارت آلمان و كسب آمادگي در معرفي مدارك، شرح حال و هدف از اقدام.

پشتيباني هاي حضوري از متقاضي در شهر هانوفر آلمان (بعنوان يك پايگاه لندينگ پيشنهادي) تا حداكثر 7 ماه پس از ورود به خاك آلمان در خصوص موارد ذيل:

  • كمك به اسكان متقاضي (معرفي مكانهاي مناسب و تنظيم قولنامه).
  • ثبت نام متقاضي در كلاسهاي آموزش زبان آلماني در آلمان براي ادامه مسير آموزش (در صورت نياز بسته به plan و شرايط شغلي متقاضي در كشور آلمان).
  • ثبت آدرس اقامت متقاضي در آلمان.كليه تازه واردين كه ميخواهند بالاي سه ماه در آلمان اقامت داشته باشند مي بايستي كه يك آدرس ثابت پستي نزد پليس يا شهرداري منطقه بدهند كه تمامي مكاتبات لازم با متقاضي با آن آدرس صورت گيرد. اين آدرس ثابت از طرف كارگزار در اختيار متقاضي قرار مي گيرد و ضمنا در صورت دريافت هرگونه مكاتبه، نامبرده رو مطلع خواهد ساخت.
  • انجام استعلامات و يا مكاتبات با سازمانهاي دولتي و خصوصي به نمايندگي از متقاضي در اين مرحله.
  • راهنمايي متقاضي در انتخاب و خريد بيمه موقت با قيمت و ضريب پوشش مناسب.
  • راهنمايي متقاضي در خريد ارزان قيمت اقلام روزانه و ضروري و نحوه استفاده از سيستم هاي حمل و نقل عمومي.
  • تور شهر شناسي (شهر هانوفر در صورت انتخاب متقاضي براي ورود).
  • راهنمايي متقاضي در خريد سيم كارت، افتتاح حساب بانكي، دريافت گواهينامه.
  • برقراري ارتباط متقاضيان (حضوري، تلفني) با دفاتر استخدامي، كاريابي و تامين نيرو كه با اين مؤسسة‌در كشور آلمان همكاري مي نمايند. مقدمات اين مورد بايستي از ماه ها قبل از ورود متقاضي به آلمان برنامه ريزي و هماهنگ شده باشد.هدف از اين اقدامات پيدا كردن اسپانسر(كارفرما- شركت) براي متقاضيان است تا امكان تمديد حضور از طريق قرارداد كار در آلمان براي متقاضيان فراهم گردد.
  • معرفي كارگزار مقيم و شهروند مؤسسة در كشور آلمان در رزومه ها و درخواستها به عنوان معرف .آلماني ها محتاط و محافظه كار هستند و معمولا برروي افراد تازه واردي كه رفرنس و معرفي در آلمان ندارند سرمايه گزاري نمي كنند.
  • كمك به متقاضيان در تنظيم مفاد قرارداد هاي همكاري با شركتها درآلمان و همچنين تبديل ويزا(در آينده).
  • شرايط اوليه و لازم براي متقاضيان

    • داشتن تخصص يا تخصصهاي مورد نياز بازار كار كشور آلمان.
    • مدرك تحصيلي حداقل ليسانس (متخصصين با مدارك پايين تر بايد بصورت موردي بررسي گردند)
    • سابقه كار مرتبط باشغلي تخصصي حداقل 3 سال.
    • امكان سپرده گذاري حداقل مبلغ 8500 يورو دريافت تاييديه بانكي (Statement letter) به عنوان تمكن مالي.
    • امكان هزينه كردن از 6000 تا 12000 يورو بابت مجموع هزينه ها بسته به شرايط متقاضيان (وضعيت زبان آلماني، نوع تخصصي، برنامه هاي آتي و ...)
    • آشنا به زبان آلماني (حداقل سطح B1) و يا انگليسي (در يكسري از مشاغل و تخصصها).

    توجهات

    • داشتن مدرك زبان آلماني يا انگليسي براي ورود به اين برنامه الزامي نيست اما بايد توجه نمود كه بدون آشنايي به زبان آلماني در حداقل اعلام شده و يا انگليسي (براي برخي از مشاغل و تخصصها) امكان پيدا كردن اسپانسر و تنظيم قرار داد كار و بالطبع تمديد ويزا نخواهد بود.
    • در صورت نياز، امكان شركت دادن متقاضيان در كلاسهاي زبان آلماني در فرصت 6 ماهه حضور آنان در كشور آلمان فراهم خواهد گرديد.
    • امكان مستقيم پيگيري پرونده در دريافت ويزاي كار (بدون نياز به دريافت ويزاي جستجوي كار) براي آندسته از متخصصيني كه مسلط به زبان آلماني مي باشند.
    • با توجه به زمان حداقل 15 ماهه موجود در اين برنامه، كليه متخصصين ايراني فرصت كافي براي تكميل مهارت زبان آلماني را خواهند داشت.
    • امكان پيگيري پرونده آندسته از فارغ التحصيلان دانشگاهي كه شرايط ورود به اين برنامه را ندارند، از طريق برنامه تحصيلي در آلمان فراهم است تا بدينوسيله بتوانند در آينده شرايط كار و زندگي خود را در اين كشور فراهم نمايند.
    • دريافت وقت مصاحبه از سفارت آلمان جهت متقاضيان ويزاهاي تحصيلي، كار و جستجوي كار در حال حاضر به 18 ماه افزايش پيدا كرده و همچنان رو به افزايش است لذا با توجه به ترافيك موجود اين موسسة‌ آمادگي دارد در اسرع وقت نسبت به تنظيم وقت مصاحبه آنلاين سفارت و همچنين موارد مرتبط با آن پيگيريهاي لازم را براي متقاضيان انجام دهد.

    با مديريت و پيگيري مهندس حميد قدمگاهي با بيش از ده سال سابقه تخصصي در امور مرتبط با تخصص و تحصيل در استراليا

    در صورت تمايل جهت دريافت خدمات و قرار گيري در برنامه هاي معرفي شده ميتوانيد فرم ارزيابي را تكميل نموده و یا اينكه با مؤسسة ‌تماس بگيريد.